felfaTájékoztatjuk Önöket, hogy a Bakonyalja Barátai Egyesület és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Bakony–Balaton Geopark irányító szervezete 2015. szeptember 18-tól geotúra-vezető képzést indít a Keleti-Bakonyban.
Az elméleti előadások helyszíne Várpalota lesz.

A térség gazdag földtani örökségét bemutató, 60 órás, három, nem egymást követő hétvégén át tartó tanfolyam hozzájárulhat a térség turisztikai kínálatának szélesítéséhez, a szezonalitás mérsékléséhez és a helyi gazdaság fenntartható fejlődéséhez.

Kiemelt célunk egy olyan helyi geoturisztikai közösség létrehozása, amelynek tagjai „tradicionális” turisztikai kínálatukat szeretnék bővíteni ezzel az izgalmas, újszerű és hiánypótló tematikával, majd Bakony–Balaton Geopark Partnerként örömmel igénybe veszik az általunk nyújtott szakmai és promóciós segítséget.

A tanfolyamot azoknak is érdemes elvégezni, akik oktatási, környezeti-nevelési tevékenységük során szeretnék hasznosítani a megszerzett elmélyített tudást, vagy „csupán” önmaguk vagy környezetük örömére szeretnék terepi tudásanyagukat bővíteni. A képzés egyedi lehetőség a térség föld- és víztani, ökológiai és történeti értékeinek terepi felfedezésére a helyszínt kitűnően ismerő szakemberek vezetésével.

A képzés részletei a Bakony–Balaton Geopark honlapján olvashatók (letölthető kiírás, képzési tematika, jelentkezési lap).

A jelentkezési határidő 2015. szeptember 11. Érdemes mielőbb jelentkezni, tavalyi képzésünkön túljelentkezés volt!

Üdvözlettel:

Pardi Melinda
A Bakony–Balaton Geopark Csoport
földtudományi és geoturisztikai munkatársa

További információkért kattintson ide!